نارضایتیهای زناشویی
نارضایتیهای زناشویی یکی از مشکلات شایع و نگرانکننده بین زوجین است. هرکسی که متأهل است ممکن است دچار نارضایتیهای زناشویی شود. از برخی لحاظ، این مشکلات به ناامیدی عمیق و شک در ماندن در رابطة زناشویی منجر میشود. حتی روابط زناشویی که بهخوبی پیش میروند، میتواند در صورت وقوع یک اتفاق نابخردانه مانند رابطة فرا زناشویی، از هم بپاشد. نارضایتیهای زناشویی تأثیرات قدرتمندی روی زوجین دارد، که اغلب به ناراحتی، نگرانی ، سطح بالای تنش، اضطراب و افسردگی منجر میشود. و در صورت طولانی شدن، میتواند بر سلامتی جسمی فرد تأثیر منفی بگذارد.
تأثیر آن بر سایر اعضای خانوادهها نیز بسیار عمیق است، بهویژه هنگامیکه درگیری زیاد باشد. کودکانی که در خانوادههایی با تنش بالا رشد میکنند، مشکلات عاطفی بیشتری دارند . بااینوجود، در بیشتر مواقع، این جهتگیری منفی قابل اصلاح است و بیشتر نارضایتیهای زناشویی میتوانند به وضعیت رضایتبخش بازگردند. برخی افراد میتوانند خودشان بهتنهایی این تغییرات را ایجاد کنند، اما بیشتر اوقات ترمیم موفق نارضایتیهای زناشویی توسط متخصصان این حوزه و زوج درمانگران بهتر و حرفهای انجام میشود.
علل نارضایتیهای زناشویی
دلایل نارضایتیهای زناشویی از زوجی به زوج دیگر متفاوت است و اغلب این افراد مشکلاتی در برقراری ارتباط صحیح دارند. باگذشت زمان، شکست در برقراری مهارتهای ارتباطی به بحث و جدال، چوب لای چرخ گذاشتن، دفاع و دشمنی افزایش مییابد. زوجهای پریشان اغلب درگیر این الگوهای منفی ارتباطی هستند و قادر به اصلاح موفقیت این روابط منفی نیستند. این چرخة معیوب به عدم صمیمیت و عدم برقراری رابطه جنسی رضایتبخش منجر میشود و سرانجام، این الگوهای منفی، دیواری بین صمیمت زوجین ایجاد میکند که ارتباط آنها را به بنبست میکشاند.
در بعضی موارد، زوجها برای مدتزمانی ارتباط خوبی برقرار میکنند اما بعد از مدتی خودشان را وقف کار میکنند و به روابط زناشویی هیچ توجهی نمیکنند. تحقیقات نشان میدهد که خطرهای نارضایتیهای زناشویی و طلاق در اوایل ازدواج بیشترین میزان را دارد و این خطرها هنگام تولد فرزندان، سپس در سن نوجوانی فرزندانشان و مجدداً هنگام ترک خانة توسط فرزندان افزایش مییابد. علل نارضایتیهای زناشویی شامل سوءمصرف مواد، قمار، از دست دادن فرزند، زوجین دارای کودکان دارای نیازهای ویژه، فشار اقتصادی، خیانت، ناباروری، از دست دادن اشتغال و بیماری روانی هستند.
آیا راهحلی برای بهبود نارضایتیهای زناشویی هست؟
خبر خوب این است که درمانهای مؤثری برای نارضایتیهای زناشویی وجود دارد. هیچکس بهصورت عالی زندگی زناشویی را شروع نمیکند و اکثر روابط زناشویی مشکلی دارند. یک رابطة زناشویی موفق به تعدادی مهارت بستگی دارد، ازجمله توانایی درک رفتار و انگیزههای شریک زندگی، درک شریک زندگی، مذاکره و حل مسئله مؤثر و ….
درصورتیکه شما یا اطرافیان و عزیزانتان ناراحتی و نارضایتیهای زناشویی را تجربه میکنید میتوانید با متخصصان مجرب سامانة مشاوره و رواندرمانی آنلاین آرکا ارتباط برقرار کرده و از خدمات تخصصی آنها بهرهمند شوید.