استرس و تاثیرات آن
استرس، روش بدن برای پاسخ گویی به هر نوع تقاضا و تهدید است. زمانی که احساس خطر می کنید (خواه این خطر واقعی یا خیالی باشد) سیستم دفاعی بدن با سرعت خیلی زیادی وارد عمل می شود که به این فرایند خودکار بدن، “واکنش استرس” می گویند. زندگی به صورت کلی همراه با استرس های چالش برانگیز و غیرقابل انکار است. به طوریکه، در عصر حاضر استرس بخش طبیعی از زندگی روزمره ما است. در برخی مواقع ، استرس به عنوان محرک عمل میکند.
به عنوان مثال؛ ممکن است در محل کارتان بخواهید به هدفی برسید، یا رئیس خود را تحت تاثیر قرار بدید، در این زمان استرس، شما را تحت فشار قرار میدهد تا عملکرد خوبی داشته باشید.
با این وجود، مواقعی وجود دارد که استرس مفید نیست و میتواند تاثیر منفی شدیدی بر سلامتی، روابط، عملکرد شغلی و شخصی افراد بگذارد. وقتی احساس استرسزایی را تجربه کنیم، ممکن است که آن احساس ها را بر روی عزیزانمان خالی کنیم؛ اما، اگر یاد بگیریم که استرس خود را بصورت مناسبی مدیریت کنیم، خیلی از مشکلات حل میشود.
✔️ دلایل درونی استرس
- بدبینی
- ناتوانی در پذیرش عدم قطعی بودن رویدادها
- تفکر سفت و سخت و انعطاف ناپذیری
- گفتگوی درونی منفی
- کمالگرایی منفی
- تفکر همه یا هیچ
✔️ دلایل بیرونی شایع استرس
- تغییرات بزرگ زندگی
- کار یا مدرسه
- مشکلات ارتباطی
- مشکلات مالی
- کودکان و خانواده
✔️ مشکلات سلامتی که ناشی از استرس هستند یا توسط استرس تشدید میشوند:
- افسردگی و اضطراب
- انواع دردها
- مشکلات خواب
- بیماری های خودایمنی
- مشکلات گوارشی
- مشکلات پوستی مثل اگزما
- بیماری قلبی
- مشکلات وزن
- مشکلات فکری و رفتاری
علائم و نشانه های استرس
خطرناکترین چیز در مورد استرس این است که به راحتی بر شما غلبه میکند، شما بهش عادت میکنید، و حتی به صورت نرمال شروع میشود؛ طوری که شما متوجه نمیشوید چقدر برای شما تاثیر میگذارد حتی اگر عوارض سنگین داشته باشد. به همین دلیل آگاهی از علائم هشدار دهنده و علائم اضافه بار استرس مهم است.
✔️ علائم شناختی
- مشکلات حافظه
- عدم تمرکز
- قضاوت ضعیف
- منفی بینی
- نگرانی مداوم
✔️ علائم هیجانی
- افسردگی و ناراحتی کلی
- تحریک پذیری و اضطراب
- عصبانیت و بیحال بودن
- تنهایی و انزوا
- سایر مشکلات عاطفی و هیجان
✔️ علائم رفتاری
-
- پرخوری یا کم خوری
- کم خوابی یا پرخوابی
- اجتناب و عقب نشینی از همه چیز
- غفلت و فراموشی مسئولیتها
- استفاده از سیگار، الکل و مواد برای آرامشدن
✔️ علائم بدنی
- افزایش ضربان قلب
- درد قفسه سینه
- اسهال یا یبوست
- سرماخوردگی یا آنفولانزای مکرر
- کم میلی جنسی
- حالت تهوع و سرگیجه
چگونه استرس خودمان را مدیریت کنیم؟
یکی از بهترین راهها برای مدیریت استرس، کمک گرفتن از یک مشاور مجرب است. در مشاوره و درمان، فردی که با استرس مزمن سروکار دارد، میتواند راهکارهای مقابلهای، تکنیکهای آرامسازی و نحوه به حداقل رساندن تاثیرات شدید استرس بر بدن و ذهن را یاد بگیرد.
فردی که با استرس روبهرو است، می تواند بگوید که استرس چگونه زندگی و روابط خانوادگی اش را تحت تاثیر قرار داده است. مشاوره مجرب و آموزش دیده، راهبردهای مقابله با استرس را به شما یاد میدهد و به شما نشان میدهند که چگونه به بهترین شکل ممکن با چالش ها و استرس های زندگی خود مقابله کنید.
مشاوره آنلاین
امیدواریم اطلاعاتی که ما در مورد استرس آوردیم، به شما در درک دلایل استرس و نحوه کنار آمدن با آن، کمک کند. اگر علاقهمند به صحبت با یک مشاور مجرب در مورد موقعیت های استرسزا و احساسهای منفی خود هستید، از مشاوران مجرب آرکا که در زمینه مدیریت و درمان استرس تخصص دارند، کمک بگیرید.